Voor het behalen van je zwemdiploma ga je natuurlijk naar Esca-Zwemmen. Een vereniging met hart voor de leden en jarenlang ervaring in het begeleiden van  kinderen en volwassenen op weg naar het diploma. Je kunt bij Esca-Zwemmen niet alleen terecht voor je ABC, maar ook zwemvaardigheid,
snorkelen en survival-zwemmen. Ben je deze stations gepasseerd, dan is er ook ruimte bij bijvoorbeeld de Masters, Wedstrijdzwemmen en Waterpolo. Je bent nooit te jong of te oud om te zwemmen bij Esca-Zwemmen!

Vanaf september 2017 zullen wij naast het huidige zwemsysteem, “SuperSpetters” gaan aanbieden. “SuperSpetters” is de zwemles methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact. Ook ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject.

Kinderen vanaf 5 jaar krijgen in kleine groepjes zwemles van gediplomeerde lesgevers welke in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Opgeven voor “SuperSpetters” kan alleen voor starters of doorstroming vanuit “Mini-Spetters”.

Daarnaast is er voor kinderen vanaf 3 jaar tot 5 jaar “Mini-Spetters Duck-zwemmen”. Bij “Duck-zwemmen” gaan alle oefeningen samen met papa, mama, oma, opa of een ander familielid (min. leeftijd begeleider 16jr.). Samen  spetteren en spatten, springen, kopje onder gaan, drijven en draaien! Op de kant klauteren of op een vlot. Je leert het allemaal. Deze lessen worden in eerste instantie alleen gegeven op de zaterdagochtend in zwembad “De Grote Koppel” te Arnhem. Hierna stomen de kinderen automatisch door naar “SuperSpetters”.

Bent u in het bezit van een GelrePas?
Dan kunnen kinderen tot 18 jaar gratis leszwemmen! Ouder dan 18 jaar, 50% reductie op het contributie bedrag.

“SuperSpetters”
Zoals in eerdere berichtgeving vermeld, zouden wij per 01 november 2017 starten met het aanbieden van SuperSpetters. De zwemmethode van de KNZB. Helaas doordat zwembad Valkenhuizen door de gemeente is gesloten, zijn wij genoodzaakt tot uitstel van het aanbieden van deze zwemmethode.

In januari 2018 zullen wij deze gaan aanbieden. Indien eerder, dan zullen wij dit middels de bekende mediakanalen berichten.