UITGEBREIDE INFORMATIE OVER DE CIRCUITS

Ranglijsten
Nederland is voor het zwemmen opgedeeld in regio’s. Per regio worden de resultaten van de wedstrijden, gehouden in de baden van de Regio, met elkaar vergeleken. ESCA valt onder Regio Oost.

Op de site: www.knzboost.nl/wedstrijdzwemmen kun je al vrij snel na een wedstrijd kijken hoe snel jouw tijd was in vergelijking met andere zwemmers uit Regio Oost.

Provinciale Minioren finales
Aan het eind van het seizoen (in juni) worden de Provinciale Minioren finales gehouden. Je mag naar de Provinciale Minioren finale als je tot de 18 snelste zwemmers van Regio Oost behoorden. De snelste 3 zwemmers van deze wedstrijden krijgen een medaille.

Jaargangfinales
In februari en in juli worden de Jaargangwedstrijden georganiseerd voor minioren.
Stond je na de 5 Minioren circuit wedstrijden in de landelijke ranglijst tussen plaats 1 en 25 dan krijg je een uitnodiging voor de Jaargangfinale. Heb je dit seizoen in een ander wedstrijd een snellere tijd gezwommen dan in een Minioren circuit wedstrijd dan mag je, je daar ook mee inschrijven. Als je tijd maar sneller was dan nummer 24. Uiteindelijk krijgen de 24 snelste zwemmers uit dit seizoen, per slag, de kans om Miniorenkampioen van Nederland te worden!

Minioren Club Meet
Vier keer per jaar wordt er ook nog een Minioren Club Meet gezwommen. Daaraan mogen 18 kinderen per club deelnemen. Elk team moet zoveel mogelijk punten verzamelen. Er gelden een aantal speciale regels over hoe vaak een kind ingezet mag worden. Hoor je bij de beste clubs van Nederland, dan mag je als club naar de Regio Club Meet Finale.