VOOR EEN WEDSTRIJD

Alle competitiewedstrijden zijn erg belangrijk voor de gehele wedstrijdploeg van ESCA (kom je niet, dan krijgt ESCA wedstrijdzwemmen een straftijd en eindigen we als vereniging lager in de competitie).

Ook krijgt ESCA wedstrijdzwemmen een boete als er niet op tijd wordt afgemeld.

Als wedstrijdzwemmer ben je verplicht om deel te nemen aan de zwem competities als je hiervoor wordt ingeschreven/uitnodiging via de mail krijgt. Afmelden mag dan ook alleen met een goede geldige reden!!

Afmelden voor de wedstrijd doe je op de volgende manier:
Afmelden door te beantwoorden op de inschrijfmail en jezelf af te melden bij je trainer
– Minioren: minioren@esca-zwemmen.nl
– Junioren en ouder: escatrainers@esca-zwemmen.nl

Bij niet (tijdig) afmelden zal de boete doorberekend worden aan jou en/of je ouders!!

Via de mail krijg je een uitnodiging voor een zwemwedstrijd. Hierin staat welke afstanden je moet zwemmen, waar en hoe laat het inzwemmen en de wedstrijd begint.

In de mail staat ook de verzameltijd, zorg dan ook dat je vóór of uiterlijk op die tijd aanwezig bent in het desbetreffende zwembad.

Een wedstrijd duurt gemiddeld 2 tot 2,5 uur, het inzwemmen 30 min. In totaal moet je dus op zo’n 2,5 tot 3 uur rekenen, buiten de reistijd.

Bij een competitiewedstrijd geldt de regel “samen uit, samen thuis”. Dat houdt in dat alle zwemmers in principe de héle wedstrijd aanwezig blijven, ook de prijsuitreiking! Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je iets eerder weg moet, vanwege bijv. een verjaardag/feest, bespreek dit vooraf aan de wedstrijd met je trainer.

Bij de wedstrijden waar je jezelf voor kan inschrijven, die dus niet verplicht bent om te zwemmen, mag je nadat je klaar bent met zwemmen naar huis toe. Je bent dan niet verplicht om op de rest van je team te wachten.

Iedere zwemmer is zelf verantwoordelijk voor het vervoer, zowel heen als terug. Natuurlijk is het wel zo leuk om samen met andere zwemmers naar de wedstrijd te gaan. Spreek dit dan onderling even af. Wanneer je ouders niet kunnen rijden dien je in principe zelf te regelen dat je met een andere zwemmer mee kunt rijden, lukt dit niet bespreek dit dan (tijdig) met je trainer.

WAT MOET ER IN JE ZWEMTAS ZITTEN?

Voor een wedstrijd heb je altijd het volgende in je tas zitten:

  • Twee badpakken of zwembroeken (één voor het inzwemmen en één voor de wedstrijd)
  • Een zwembrilletje (evt. reserve)
  • Een badmuts (evt. reserve)
  • Twee handdoeken
  • Badslippers
  • ESCA t-shirt & bijbehorende korte broek en/of ESCA trainingsjack (of een trainingspak)
  • Genoeg drinken (water evt. met wat siroop/Isostar, geen melkproducten of frisdrank)
  • Brood/eten voor tijdens en na de wedstrijd (tijdens de wedstrijd moet je niet te veel en/of te zwaar eten – ‘langzame koolhydraten’)
  • Eierkoek/Evergreen/banaan of ander fruit
  • Zeker geen snoep tijdens de wedstrijd

Bij lange wedstrijden iets om jezelf te vermaken (een boek, mp3 speler of iets dergelijks)