TRAININGSREGELS
Om de trainingen goed te laten verlopen zij de volgende regels afgesproken:
- In het zwembad loop (dus niet rennen!) je altijd op slippers of schoenen waarmee niet buiten gelopen is. (denk aan de hygiëne)
- Vijf minuten voor aanvang van de training ben je aanwezig. Als je de kleedkamer verlaat ben je ook klaar om het water in te gaan (badmuts op, broekkoordje vast en zwembrilletje gereed)
- Tijdens alle trainingen dient iedereen een pull-buoy, plankje, flippers, paddles (oudere Minioren) en bidon met water bij zich te hebben.
- Alle zwemmers helpen met bad opbouwen en afbreken voor en na een training.
- Voor de training draai je eerst 5 minuten je lichaam warm.
- Twee minuten na instructie van het inzwem-programma is iedereen begonnen met het inzwemmen.
- Tijdens de trainingen alleen toiletteren in hoge nood of in een eventuele pauze. Meld dit altijd bij je trainer.
- Bij het uitvoeren van de opdrachten houd je je aan de baanindeling, eventueel de baanvolgorde en uiteraard aan de opdracht.
- Het uitzwemmen behoort bij de training en moet dus in zijn geheel worden uitgevoerd.
- Indien je niet helemaal in orde bent of een blessure hebt, meld dit dan voor aanvang van de training bij je trainer. Als je flink verkouden of grieperig bent, doe je er beter aan om thuis te blijven.
Uiteraard volgen we de huidige regels van het RIVM rondom het Coronavirus.
Iedereen is verplicht zich aan de regels te houden!
GEDRAGSREGELS
Zwemmen is een leuke sport en dat willen we leuk houden. Om het met elkaar leuk te houden is het goed om een aantal afspraken met elkaar te maken. Hoe gaan we met elkaar om, hoe gedraag je je tijdens een wedstrijd of training?
Heel normale omgangsvormen die toch goed zijn om aan elkaar kenbaar te maken.
Van de zwemmers wordt verwacht dat zij de aanwijzingen van de trainers c.q. hulptrainers opvolgen. Trainingsschema’s, tijdens wedstrijden, etc. Tevens wordt verwacht dat de zwemmers zich goed inzetten tijdens de training en wedstrijden. Constant blijven kletsen en daarmee anderen hinderen, werkt demotiverend voor degenen die zich wel optimaal inzetten. Voor een gezellig onderonsje is voor en na de training alle tijd, tijdens de training wordt gewerkt aan het verbeteren van de techniek en conditie. In principe kom je naar iedere training. Uiteraard kan het zijn dat je een keer niet kan, je bent ziek, je bent op vakantie etc. Dan meld je je – minimaal 1,5 uur van tevoren – af bij de trainer via de desbetreffende weg.
Goed met elkaar omgaan, sociaal gewenst gedrag; iets wat wij als club zeer belangrijk vinden. Je laat een ander in zijn waarde, je houdt rekening met een ander en je vormt met elkaar een team!
Ongewenst gedrag (bijv. pesten) worden niet getolereerd. Dergelijk gedrag wordt bespreekbaar gemaakt met de betrokkenen. Als je het gevoel hebt dat je onheus bejegend bent kun je dat met de trainer of één van de andere trainers bespreekbaar maken.
Binnen ESCA hebben we vertrouwenspersonen. Wil je hier meer informatie over hebben kijk dan op www.esca-zwemmen.nl/algemeen/veiligheid bij het kopje “Vertrouwenspersoon”.
Van je trainer mag je verwachten dat hij/zij ook vorm en inhoud geeft aan het hiervoor beschreven gedrag. De trainer heeft in deze ook een voorbeeldfunctie. Je trainer is de aangewezen persoon om problemen of opmerkingen te bespreken ten aanzien van het zwemmen/trainen. We vinden het belangrijk dat dergelijke zaken bespreekbaar zijn en ook bespreekbaar blijven. Ondanks dat we het niet altijd met elkaar eens zijn, is het belangrijk dat we wel met elkaar blijven praten.
Mochten ouders vragen of opmerkingen hebben dan kunnen ze natuurlijk ook altijd terecht bij de trainers of de WZC (Wedstrijdzwemcommissie). De gegevens van de leden vind je op de internetsite Contact wedstrijdzwemmen – ESCA-Zwemmen
We hopen dat jullie je in blijven zetten voor een gezellige en goede zwemvereniging en dat deze gedragsregels daarbij een hulpmiddel zijn om het zo te houden.
WAT MOET ER IN JE ZWEMTAS ZITTEN?
Voor een training heb je altijd het volgende in je tas zitten:
- Een badpak of zwembroek
- Een zwembrilletje
- Een badmuts (zeker voor de meisjes)
- Een handdoek
- Badslippers
- Een bidon met drinken (water, evt. met wat siroop of Isostar)
- Flippers
- Pull-buoy
- Plankje
- Paddles (pas vanaf Minioren 5)
- Frontaal-Snorkel (pas vanaf Minioren 5)