Inleiding

Wedstrijdzwemmen is een prachtige sport. Onder leiding van onze uitstekende trainers wordt er prestatiegericht getraind waarbij ook plezier in de sport een belangrijk uitgangspunt is. De zwemselectie van ESCA-Wedstrijdzwemmen zwemt op een hoog niveau in zowel Regio Oost (Gelderland en Overijssel) als ook in de landelijke competitie. ESCA doet er alles aan om dit hoge niveau te handhaven. De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit meerdere leeftijdsgroepen/niveaus en voor alle groepen is er een aangepast trainings- en wedstrijdprogramma.

Natuurlijk zul je veel vragen hebben als je start met wedstrijdzwemmen, bijvoorbeeld wanneer zijn de trainingen, hoe zitten wedstrijden in elkaar, aan welke wedstrijden doen we mee, wat neem ik mee naar de wedstrijden, enzovoort.

Wil jij je aanmelden voor de proeflessen klik dan hier en kies voor wedstrijdzwemmen.

GROEPSINDELING

Minioren groep
Je behoort tot de Minioren groep als je in de leeftijdscategorie valt van 6 t/m 12 jaar. Meld jij je aan voor het wedstrijdzwemmen, dan krijg je 4 keer vrijblijvend een proeftraining. Proeftrainingen zijn altijd op de zaterdag ochtend. Na de proeftrainingen train je minimaal 2 tot maximaal 3 keer per week. Deze indeling wordt gemaakt in overleg met de trainer. Verder in deze groep worden de technieken van de wedstrijdslagen goed aangeleerd waar je een heel zwemleven plezier aan hebt. Natuurlijk krijgen ook de starts en verschillende keerpunten aandacht en doe je mee aan de wedstrijden. Voor wedstrijden heb je minimaal diploma A nodig of in bad 5 zitten van Superspetters.

Junioren / Jeugd / Senioren
Vanaf 11 jaar kun je doorstromen naar de ZwemSelectie. Je wordt ingedeeld door de trainers. De hoeveelheid trainingen verschillen van 3 tot 5 keer per week (afhankelijk van leeftijd en trainingsniveau)

Masters
Vanaf 21 jaar mag je met de Masters meezwemmen (Senioren). De Masters trainen 2 keer per week en je kunt meedoen aan de wedstrijden specifiek voor Masters. (Ook leuk voor je ouders!)