Inleiding

Wedstrijdzwemmen is een prachtige sport. Onder leiding van onze uitstekende trainers wordt er prestatiegericht getraind waarbij ook plezier in de sport een belangrijk uitgangspunt is. De zwemselectie van ESCA-Wedstrijdzwemmen zwemt op een hoog niveau in zowel Regio Oost (Gelderland en Overijssel) als ook in de landelijke competitie. ESCA doet er alles aan om dit hoge niveau te handhaven. De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit meerdere leeftijdsgroepen/niveaus en voor alle groepen is er een aangepast trainings- en wedstrijdprogramma.

Natuurlijk zul je veel vragen hebben als je start met wedstrijdzwemmen, bijvoorbeeld wanneer zijn de trainingen, hoe zitten wedstrijden in elkaar, aan welke wedstrijden doen we mee, wat neem ik mee naar de wedstrijden, enzovoort.

Wil jij je aanmelden voor de proeflessen klik dan hier en kies voor wedstrijdzwemmen.

GROEPSINDELING

Binnen de vereniging werken we met een 3-tal verschillende groepen die zijn ingedeeld op basis van de leeftijd van de zwemmers. Dit is om twee hoofdredenen. Enerzijds om de trainingen en dan met name de banen goed in te kunnen delen en anderzijds omdat per groep andere wedstrijden gezwommen (kunnen) worden. Via deze link kan je zien in welke groep je / uw kind ingedeeld is. 

Minioren groep
De afdeling waar de meeste zwemmers beginnen en de allerjongsten van onze afdeling. Hier leren de zwemmertjes vooral de techniek aan van de verschillende slagen, zwemmen een aantal wedstrijden per seizoen en worden vervolgens klaar gestoomd voor de volgende afdeling (JJS), waar meer getraind wordt en meer wedstrijden gezwommen worden. 

Junioren / Jeugd / Senioren
Ook wel onze selectie-afdeling genoemd. Hier trainen zwemmers voor hun eigen doelen, of dat nou lang, kort, de moeilijke vlinderslag, of de simpele vrije slag is. Deze groep doet relatief veel wedstrijden en traint daarvoor ook het vaakst in de week. Leeftijden variëren van minimaal 10 jaar t/m halverwege de 30. 

Masters
Misschien wel onze meest hechte groep. Iedereen in deze groep is minimaal 20 jaar oud (anders mag je nog geen Master genoemd worden) en zwemt op zijn of haar eigen tempo. De Masters zwemmen elk seizoen een aantal wedstrijden, maar gezelligheid staat hier ook hoog in het vaandel.