Vrijwilligers

ESCA – Wedstrijdzwemmen kan niet zonder haar vrijwilligers. Iedereen die langs de badrand of achter de schermen bezig is met de vereniging, doet dit belangeloos voor de zwemmers (uw kinderen wellicht) en de vereniging. 
Het hoeft niet uitgelegd te worden dat ook wij non-stop op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers. Dit hoeft niet altijd voor langere periodes te zijn zoals bijvoorbeeld een trainer of official. Maar dat kan ook sporadisch zijn tijdens bijvoorbeeld wedstrijden, clubkampioenschappen of een barbecue. 

Voor functies waarbij trainingen gewenst zijn zoals voor bijvoorbeeld trainers en officials, zorgt ESCA dat er een officiële KNZB-cursus georganiseerd wordt. 

Vindt u het leuk om u (bij tijd en wijle) in te zetten voor de vereniging? Laat het ons weten! Spreek ons gerust aan of meldt u zich via de mail info-wz@esca-zwemmen.nl 

Officials

Wellicht heeft u al een keer een zwemwedsstrijd meegemaakt. Het is u toen vast opgevallen dat er zeer veel mensen in “witte pakken” rondlopen.
Dit zijn de officials, bestaande uit tijdwaarnemers, keerpuntcommissarissen, kamprechters, een starter, een scheidrechter en de juryleden. Zonder deze vrijwilligers is een wedstrijd niet mogelijk. Bij elke wedstrijd dient iedere vereniging meerdere officials aan te leveren zodat de zwemmers mee kunnen doen. Lijkt u het leuk om tijdens de wedstrijden de functie als official uit te oefenen, meldt u dan aan bij een van de leden van WZC of de trainer. De cursus wordt volledig verzorgd door de KNZB en vergoed door ESCA. Het kost u dus alleen een paar avonden vrije tijd.

De cursus bestaat uit 4 lesavonden van ongeveer 2 uur en een kwartier, een mondeling examen en de mogelijkheid voor een eventueel herexamen.

Bron: KNZB

Voor meer informatie stuur een mail naar: info-wz@esca-zwemmen.nl

FeCo – Feestcommissie

Naast trainen en wedstrijden zwemmen is er zo nu en dan tijd voor een feestje of andere gezellige activiteit. Hier is de FeCo (Feestcommissie) voor verantwoordelijk. De FeCo bestaat uit een aantal zwemmers uit de JJS groep. Voorbeelden van activiteiten die zij jaarlijks organiseren zijn het gala, bowling avondjes en sport en spel tijdens het “Nordhorn – Weekend”.