Nederland is ingedeeld in 5 regio’s, met ieder een eigen regiobestuur. ESCA valt onder Regio Oost (Overijssel en Gelderland).
ESCA-Wedstrijdzwemmen neemt deel aan de volgende competities en wedstrijden:

  • Minioren circuit: bestaat uit 4 wedstrijden. Hier zwemmen we in een regionale poule. Deze wedstrijden zijn te vinden op de wedstrijdkalender bij minioren circuit.
  • Junioren|Jeugd|Senioren Circuit: bestaat uit 4 wedstrijden. Hier zwemmen we in een regionale poule. Deze wedstrijden zijn te vinden op de wedstrijdkalender onder JJS circuit. De circuits worden verdeeld in de regio georganiseerd.
  • Nationale competitie: bestaat uit 5 wedstrijden. Hier zwemmen we in de Eerste divisie. Dit zijn wedstrijden voor zwemmers vanaf junioren en ouder.

Er zijn nog veel meer wedstrijden waar je aan kunt deelnemen. Hiervoor moet je een bepaald limiet hebben behaald of een uitnodiging hebben gekregen van je trainer.
Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Naast deze (competitie)wedstrijden zwemmen we ook nog allerlei andere wedstrijden bijvoorbeeld:

  • Medaille wedstrijden: regionaal (leuk voor je prijzenkast).
  • Lange Afstand Competitie (LAC): dit zijn wedstrijden waar alleen lange afstanden worden gezwommen vanaf 200m t/m 2000m. Iedereen vanaf Minioren 3 mag meedoen aan deze wedstrijden.
  • Limietwedstrijden: om aan bepaalde kampioenschappen mee te mogen doen moet je een limiet hebben gezwommen. Heb je dat nog niet, dan kun je dit in een limietwedstrijd proberen te zwemmen. Bij je trainer kun je advies krijgen of het nodig is om aan een limietwedstrijd mee te doen.

Voor de minioren geldt dat voor deze wedstrijden altijd overleg plaatsvindt vooraf met de trainer of het verstandig is om aan deze wedstrijden deel te nemen.
Voor deze wedstrijden moet je je ook zelf opgeven, deze wedstrijden zijn dus niet verplicht. Een aantal weken voor een wedstrijd krijg je een mail waarin je aan kan geven of je mee wilt doen aan een wedstrijd en op welke slagen en afstanden. Niet opgeven is ook niet meedoen.

Voor sommige wedstrijden dien je ook zelf het inschrijfgeld te voldoen. Dit wordt altijd vermeld in de mail die je over de wedstrijd ontvangt.

Bij competitie- en kampioenschapswedstrijden zullen altijd trainers van ESCA aanwezig zijn. Bij overige wedstrijden zoals bijvoorbeeld medaillewedstrijden kan er een beroep op ouders gedaan worden.

Alle wedstrijden kun je ieder seizoen terugvinden in onze wedstrijdkalender.