Wedstrijdzwemmen

Voel je je als een vis in het water en wil je steeds beter en steeds sneller? Dan moet je zeker bij ESCA-Wedstrijdzwemmen zijn! Een leuke club met gemotiveerde leden en gekwalificeerde trainers die je helpen om steeds weer jezelf te verbeteren! Van jong tot oud zijn er groepen waar je bij kunt zwemmen in competitie verband. Van kleinste bij Swimkick tot de senioren of masters en alles wat daar tussenin zit. Jij bent de ster en wij laten je schitteren!

Wedstrijdzwemmen is een prachtige sport. Onder leiding van onze uitstekende trainers wordt er prestatiegericht getraind waarbij ook plezier in de sport een belangrijk uitgangspunt is.

De ZwemSelectie van ESCA-wedstrijdzwemmen zwemt op een hoog niveau in zowel Gelderland als ook in de landelijke competitie. ESCA doet er alles aan om dit hoge niveau te handhaven. Onze zwemmers kunnen zich meten met de top van Nederland. De zwemmers komen uit op de regionale- en nationale kampioenschappen waar meermaals succes wordt geboekt. De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit drie zwemgroepen en voor alle groepen is er een aangepast training- en wedstrijdprogramma.

.

Minioren groep (Aanmelden mogelijk tot een leeftijd van 9 jaar)gratis-proefles (proefles mogelijk)
Je behoort tot de Minioren groep als je in de leeftijdscategorie valt van 6 t/m 12 jaar. Aanmelden kan tot een leeftijd van 9 jaar. Meld jij je aan voor het wedstrijdzwemmen, dan krijg je een aantal proeflessen. Proeflessen zijn altijd op de zaterdag ochtend. Na de proeflessen train je minimaal 2 tot maximaal 3 keer per week. Deze indeling wordt gemaakt in overleg met de trainer. Verder in deze groep worden de technieken van de wedstrijdslagen goed aangeleerd waar je een heel zwemleven plezier aan hebt. Natuurlijk krijgen ook de starts en verschillende keerpunten aandacht en doe je mee aan de wedstrijden. Voor wedstrijden heb je minimaal diploma A nodig of in bad 5 zitten van SuperSpetters.

Zwemselectie
(instroom in overleg)
Vanaf 11 jaar kun je doorstromen naar de ZwemSelectie. Deze groep is onderverdeeld in verschillende leeftijden: junioren, jeugd en senioren groepen. Je wordt ingedeeld door de trainers. De hoeveelheid trainingen verschillen van 3 tot 5 trainingen per week.

Masters (instroom in overleg)
Vanaf 21 jaar mag je met de Masters meezwemmen (Senioren). De Masters trainen 2 keer per week en je kunt meedoen aan de wedstrijden specifiek voor Masters. (Ook leuk voor je ouders!)

ESCA is ook gezellig!

Naast een gemotiveerde inzet van de zwemmers, vinden we gezelligheid binnen onze vereniging ook enorm belangrijk. We hebben dan ook een actieve feestcommissie.De feestcommissie organiseert een aantal keren per jaar een leuke activiteit voor alle zwemmers met als hoogtepunt het jaarlijkse driedaagse kamp.

Aanmelden

Voor wedstrijdzwemmen tot een leeftijd van 9 jaar.    Klik hier voor aanmelden.

Voor wedstrijdzwemmen vanaf 9 jaar en ouder is er alleen doorstroom in overleg mogelijk indien u van een andere vereniging komt en wedstrijden heeft gezwommen.
Mail dan u gegevens naar info-wz@esca-zwemmen.nl
Vermeld in uw mail, uw naam, geboorte datum en voor welke vereniging u heeft gezwommen.


Meer informatie?

Mail naar: info-wz@esca-zwemmen.nl

Volg ons ook op Facebook en Intstagram: www.facebook.com/ESCAWedstrijdzwemmen | https://www.instagram.com/esca_wedstrijdzwemmen/
Ook hier is er de gelegenheid om vragen te stellen (bv. via een privébericht) waarop snel antwoord volgt.


Commissie’s Wedstrijdzwemmen

WZC
Yoka van Dijk
Moniek van Langevelde
Mike Schel
Erwin Snip