Wedstrijdzwemmen

Voel je je als een vis in het water en wil je steeds beter en steeds sneller? Dan moet je zeker bij Esca-Wedstrijdzwemmen zijn! Een leuke club met gemotiveerde leden en gekwalificeerde trainers die je helpen om steeds weer jezelf te verbeteren! Van jong tot oud zijn er groepen waar je bij kunt zwemmen in competitie verband. Van kleinste bij Swimkick tot de senioren of masters en alles wat daar tussenin zit. Jij bent de ster en wij laten je schitteren!

Wedstrijdzwemmen is een prachtige sport. De afdeling wedstrijdzwemmen van ESCA heeft ongeveer 80 leden. Onder leiding van onze uitstekende trainers wordt er prestatiegericht getraind waarbij ook plezier in de sport een belangrijk uitgangspunt is. De zwemselectie van ESCA-wedstrijdzwemmen zwemt op een hoog niveau in zowel Gelderland als ook in de landelijke competitie. ESCA doet er alles aan om dit hoge niveau te handhaven. Onze zwemmers kunnenzich meten met de top van Nederland. De zwemmers komen uit op de regionale- en nationale kampioenschappen waar meermaals succes wordt geboekt. De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit drie zwemgroepen en voor alle groepen is er een aangepast training- en wedstrijdprogramma.


SwimKick groep
(momenteel ledenstop)
Deze groep is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar met minimaal het A-diploma en de intentie om B en C te halen. In de SwimKick groep train je 2 keer per week. In de SwimKick groep worden de technieken van de wedstrijdslagen goed aangeleerd waar je een heel zwemleven plezier aan hebt. Natuurlijk krijgen ook de starts en verschillende keerpunten aandacht. Als je in de SwimKick groep zit maak je via SwimKick wedstrijden kennis met wedstrijdzwemmen.
Als de coördinator van de minioren heeft beoordeeld dat je de basisvaardigheden voldoende onder de knie hebt dan kun je doorstromen van de SwimKick groep naar de Minioren groep.

Minioren groep (instroom in overleg)
Je behoort tot de Minioren groep als je in de leeftijdscategorie valt van 6 t/m 12 jaar. Je traint minimaal 2 tot maximaal 3 keer per week. Deze indeling wordt gemaakt in overleg met de trainer. In de Minioren groep zwemmen kinderen tot 12 jaar maximaal 3 keer per week. In deze groep worden de zwemslagen verder verbeterd, train je op langere afstanden, ontwikkel je je keerpunten nog verder en doe je mee aan de wedstrijden.

Zwemselectie
(instroom in overleg)
Vanaf 11 jaar kun je doorstromen naar de ZwemSelectie. Deze groep is onderverdeeld in verschillende leeftijden: junioren, jeugd en senioren groepen. Je wordt ingedeeld door de trainers in de A of B groep. De hoeveelheid trainingen verschillen van 2 tot 5 trainingen per week. (Bij 4 tot 5 trainingen per week zal er een aanpassing in de contributie plaatsvinden.)

Masters (instroom in overleg)
Vanaf 21 jaar mag je met de Masters meezwemmen (Senioren). De Masters trainen 2 keer per week en je kunt meedoen aan de wedstrijden specifiek voor Masters. (Ook leuk voor je ouders!)

Zwemkleding

Het basis tenue bestaande uit een shirtje en broekje is verplicht voor iedere zwemmer die wedstrijden zwemt. De tenues zijn verplicht voor iedereen die wedstrijden zwemt, vanaf de juniorenleeftijd. De jeugdleden die zwemmen bij de swimkick en minioren zijn verplicht bij de wedstrijden een wit shirt aan te hebben.
Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om een trainingsbroek en/of vest aan te schaffen; dit is optioneel.

Deze kleding is te koop bij Sport 2000 Huisman.
Kleding kan hier gepast worden en zal direct voorzien worden van het ESCA logo en optioneel voorzien worden van je eigen naam.

SPORT 2000 Huisman
Vierakkerstraat 20-24
6851 BE Huissen

ESCA is ook gezellig!

Naast een gemotiveerde inzet van de zwemmers, vinden we gezelligheid binnen onze vereniging ook enorm belangrijk. We hebben dan ook een actieve feestcommissie.De feestcommissie organiseert een aantal keren per jaar een leuke activiteit voor alle zwemmers met als hoogtepunt het jaarlijkse driedaagse kamp.

Informatie?

Mail naar: wedstrijdzwemmen@esca-zwemmen.nl

Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/ESCAWedstrijdzwemmen
Ook hier is er de gelegenheid om vragen te stellen (bv. via een privébericht) waarop snel antwoord volgt.


Commissie’s Wedstrijdzwemmen


TC
Marc de Weijer

WZC
Voorzitter | Vacature
Marion Westwijze marion4esca@gmail.com
Yoka van Dijk
Lineke Los

FECO
escafeco@gmail.com