Wedstrijdzwemmen

Voel je je als een vis in het water en wil je steeds beter en steeds sneller? Dan moet je zeker bij ESCA-Wedstrijdzwemmen zijn! Een leuke club met gemotiveerde leden en gekwalificeerde trainers die je helpen om steeds weer jezelf te verbeteren! Van jong tot oud zijn er groepen waar je bij kunt zwemmen in competitie verband. Van kleinste bij Swimkick tot de senioren of masters en alles wat daar tussenin zit. Jij bent de ster en wij laten je schitteren!

Wedstrijdzwemmen is een prachtige sport. Onder leiding van onze uitstekende trainers wordt er prestatiegericht getraind waarbij ook plezier in de sport een belangrijk uitgangspunt is.

De ZwemSelectie van ESCA-wedstrijdzwemmen zwemt op een hoog niveau in zowel Gelderland als ook in de landelijke competitie. ESCA doet er alles aan om dit hoge niveau te handhaven. Onze zwemmers kunnen zich meten met de top van Nederland. De zwemmers komen uit op de regionale- en nationale kampioenschappen waar meermaals succes wordt geboekt. De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit drie zwemgroepen en voor alle groepen is er een aangepast training- en wedstrijdprogramma.

Minioren groep (Aanmelden mogelijk tot een leeftijd van 9 jaar)
Je behoort tot de Minioren groep als je in de leeftijdscategorie valt van 6 t/m 12 jaar. Aanmelden kan tot een leeftijd van 9 jaar. Meld jij je aan voor het wedstrijdzwemmen, dan krijg je een aantal proeflessen. Na de proeflessen train je minimaal 2 tot maximaal 3 keer per week. Deze indeling wordt gemaakt in overleg met de trainer. Verder in deze groep worden de technieken van de wedstrijdslagen goed aangeleerd waar je een heel zwemleven plezier aan hebt. Natuurlijk krijgen ook de starts en verschillende keerpunten aandacht en doe je mee aan de wedstrijden. Voor wedstrijden heb je minimaal diploma A nodig of in bad 5 zitten van SuperSpetters.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan de trainer:
Minioren: minioren@esca-zwemmen.nl

Zwemselectie Junioren Jeugd Senioren (JJS) (instroom in overleg)
Ook wel onze selectie-afdeling genoemd. Hier trainen zwemmers voor hun eigen doelen, of dat nou lang, kort, de moeilijke vlinderslag, of de simpele vrije slag is. Deze groep doet relatief veel wedstrijden en traint daarvoor ook het vaakst in de week. Leeftijden variƫren van minimaal 10 jaar t/m halverwege de 30.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan de trainer:
– Junioren1-2 (11-12 jaar): jordijolink@esca-zwemmen.nl
– Junioren 3-4 / senioren (vanaf 13 jaar): dannybongers@esca-zwemmen.nl

Masters (instroom in overleg)
Misschien wel onze meest hechte groep. Iedereen in deze groep is minimaal 20 jaar oud (anders mag je nog geen Master genoemd worden) en zwemt op zijn of haar eigen tempo. De Masters zwemmen elk seizoen een aantal wedstrijden, maar gezelligheid staat hier ook hoog in het vaandel.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan de trainer:
Masters (20 jaar en ouder): escatrainers@esca-zwemmen.nl