Voor het behalen van je zwemdiploma ga je natuurlijk naar ESCA-Zwemmen. Een vereniging met hart voor de leden en jarenlang ervaring in het begeleiden van kinderen op weg naar het diploma. ESCA-Zwemmen maakt gebruik van de zwemles methode van de KNZB. Voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar biedt ESCA-Zwemmen “SpetterHelden” aan. Vanaf 5 jaar biedt ESCA-Zwemmen “SuperSpetters”.  Heb je al een A, B, C of SuperSpetters diploma? Dan kun je bij ESCA-Zwemmen ook terecht voor een Zwemvaardigheid of een Snorkel diploma.  Ben je deze stations gepasseerd, dan is er ook ruimte bij bijvoorbeeld de Recreanten (Masters), Wedstrijdzwemmen en Waterpolo. Je bent nooit te jong of te oud om te leren zwemmen bij ESCA-Zwemmen! Zwemlessen voor volwassenen bieden wij NIET meer aan!

SpetterHelden

Voor kinderen vanaf 3 jaar tot 5 jaar bestaat er “SpetterHelden”.
Bij “SpetterHelden” gaan alle oefeningen samen met papa, mama, oma, opa of een ander familielid (min. leeftijd begeleider 16jr.). Samen  spetteren en spatten, springen, kopje onder gaan, drijven en draaien! Op de kant klauteren of op een vlot. Je leert het allemaal. Deze lessen worden alleen gegeven op de zaterdagochtend in zwembad “De Grote Koppel” te Arnhem.
Hierna stomen de kinderen automatisch door naar “SuperSpetters”.

SuperSpetters

“SuperSpetters” is de zwemles methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact. Ook ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject.

Kinderen vanaf 5 jaar krijgen in kleine groepjes zwemles van gediplomeerde lesgevers welke in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

Zwemvaardigheid

Wie het zwemdiploma-C of zijn/haar SuperSpetters diploma heeft behaald, heeft het predicaat Zwemveilig. Maar hierna kan de zwemvaardigheid nog verder worden vergroot met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Zeker voor jonge kinderen die net hun eerste Zwemdiploma hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk.

Lijkt het je wat? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles.
Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 wordt gegeven op:
– Woensdagavond in zwembad “De Grote Koppel” van 18:45 – 19:30 uur.
– Zaterdagochtend in zwembad “Valkenhuizen” van 09:55 – 10:40 uur ( Zwemvaardigheid 1) en van 10:45 – 11:30 uur. (Zwemvaardigheid 2 en 3)

Snorkelen

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het zwemvaardigheidsdiploma Snorkelen 1, 2 en 3.
Om Snorkelen 1, 2 of 3 te behalen, moet een zwemmer het zwemdiploma-C of zijn/haar SuperSpetters diploma hebben volbracht. Snorkelen is leuk en vooral avontuurlijk. Wij leren je spelenderwijs de juiste techniek en vaardigheden, zodat je veilig en ontspannen kunt snorkelen.

Lijkt het je wat? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles.
Snorkelen 1, 2 en 3 wordt gegeven op:
– Woensdagavond in zwembad “De Grote Koppel” van 18:45 – 19:30 uur.


Inschrijven